Vintage evenementen verlichting terreinverlichting huren

De geschiedenis van de Franse Lantaarn

Uncategorized

De klassieke Franse lantaarn, ook wel bekend als de “réverbère” in het Frans, heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Deze lantaarns werden oorspronkelijk ontworpen om straten en openbare ruimtes te verlichten en zijn sindsdien een iconisch onderdeel geworden van de Franse stedelijke landschappen.

Hier zijn enkele belangrijke punten uit de geschiedenis van de klassieke Franse lantaarn:

  1. Oorsprong: De Franse lantaarns vonden hun oorsprong in de behoefte aan straatverlichting in de steden van Frankrijk. In de 18e eeuw waren steden vaak slecht verlicht, en er was behoefte aan een effectievere manier om de straten ‘s nachts veiliger te maken.
  2. Ontwerp: Het ontwerp van de klassieke Franse lantaarn is vaak zeer herkenbaar. Het bestaat meestal uit een smeedijzeren frame met decoratieve elementen, waaronder krullen en versieringen. De lantaarnkap zelf is vaak van glas en beschermt de lichtbron tegen de elementen.
  3. Invloed van de Franse Revolutie: De Franse Revolutie had invloed op de verspreiding van deze lantaarns. Tijdens de revolutie werden veel straatlantaarns vernield, maar ze werden later herbouwd en verfijnd. De lantaarns werden ook aangepast om de Republikeinse waarden te weerspiegelen.
  4. Gasverlichting en elektrificatie: Aan het einde van de 19e eeuw begonnen steden gasverlichting te gebruiken in plaats van kaarsen of olielampen. Dit maakte straatverlichting efficiënter en effectiever. Later werden veel van deze lantaarns geëlektrificeerd.
  5. Cultureel icoon: De klassieke Franse lantaarns zijn nu een cultureel icoon geworden en zijn te vinden in steden over de hele wereld. Ze worden vaak geassocieerd met de romantische sfeer van Parijs en worden vaak afgebeeld in kunst, film en literatuur.
  6. Restauratie en behoud: In Frankrijk en andere landen zijn er inspanningen gedaan om de klassieke Franse lantaarns te behouden en te restaureren. Ze worden nog steeds gebruikt om steden en dorpen te verlichten en dragen bij aan de historische charme van veel plaatsen.

Kortom, de klassieke Franse lantaarn heeft een rijke geschiedenis en blijft een iconisch element van de stedelijke omgeving in Frankrijk en daarbuiten

Wij verhuren de klassieke Franse lantaarn op baseplate voor ieder evenement met extra warm witte LED lampen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.